top of page

MARKA & PATENT HUKUKU KOMİSYONUMUZ ÇALIŞMALARINI TAMAMLADI!

Koordinatör: Eda Koku


İkonion Hukuk ve Kariyer Derneği olarak kurulduğumuz günden bu yana, genç hukukçuların hukuki alt yapılarını geliştirmek ve zenginleştirmek adına pek çok eğitim faaliyeti düzenlemekteyiz. Bu kapsamda faaliyet alanlarımızdan birini de “Komisyon” çalışmaları oluşturmakta. Bugüne dek Tüketici Hukuku, Startup Hukuku ve Rekabet Hukuku gibi alanlarda çalışmalar yürüttük. Hukuki bir alanda derinleşmeyi amaçladığımız bu komisyonlarda, belirli bir dönem boyunca her hafta bir katılımcı moderatörlüğünde toplanarak faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz.



Dernek merkezimiz Konya’da 8 Mart tarihinde Marka ve Patent Hukuku Komisyonumuzu aynı hedefler doğrultusunda kurduk. Sekiz haftalık bir takvime sahip komisyonumuz, çalışmaları kapsamında aşağıdaki konu başlıklarında kaynak taramaları ve fikir alışverişlerinde bulundu:


1. Marka ve Patent Hukukunun Temel Kavramları

2. Markalar ve Marka Tescilinin Safhaları

3. Marka Hakkının Kaybı ve Hükümsüzlük Davaları

4. Marka Hakkına Tecavüz Suçları ve Hukuk Davaları

5. Haksız Rekabet Suçları

6. Türk Patent ve Marka Kurumu

7. Patent ve Faydalı Model Verilmesi ve Kaybedilmesi

8. Patent ve Faydalı Model Hakkına Tecavüz ve Ceza Davaları


Yaşanan pandemi sürecinin çalışmalarımızı aksatmasına izin vermeyerek, şartlara uyum sağlamasını da bildik. Online platformlarda toplantılarımızı gerçekleştirmeye devam ettik ve 31 Mayıs tarihinde komisyon faaliyetlerimizi sonlandırdık.


Genç hukukçuların kendilerini geliştirmesinde rolünün büyük olduğuna inandığımız bu çalışmalar ile ilgi duyduğumuz ve derinleşmeyi hedeflediğimiz pek çok konuyu masaya yatırmaya devam edeceğiz. Katılımcılarımıza teşekkür eder, sizleri de aramızda görmekten mutluluk duyarız!


Katılımcılar: Eda Koku, Saniye Arife Akdemir, Meltem Deniz, Dilara Koçtaş, İsmail Hakkı Osmançelebioğlu, Emine Bilir, Saltuk Buğrahan Açıkbaş, Hilal Koyuncu, Hasan Koçyiğit.

143 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page