Hakkımızda

2016 yılında "Selçuk Üniversitesi Hukuk ve Kariyer Topluluğu" adı altında  bir grup üniversite öğrencisi olarak hikayemiz başladı. Dört yılda, hukukun ve hukuk eğitiminin gelişimi için ulusal ve yerel çapta sayısız etkinlik gerçekleştirdik.​

Bugün ise kurucu ve mezun üyelerimizle birlikte bizim için çok da yeni olmayan ancak daha büyük bir yola çıkıyoruz! İkonion Hukuk ve Kariyer Derneği olarak 2019 yılında faaliyetlerimize başladık ve çok geçmeden İzmir, Antalya ve Adana'da da faaliyetlerimizi gerçekleştirmeye başladık. 2023 itibari ile dernek merkezini İzmir'e taşıdık.

Derneğimizin amacı ilk gün olduğu gibi bugün de ülkemize hukukun üstünlüğüne ve eğitimine inancı olan hukukçu bireyler kazandırmaktır ve bu amaçlar doğrultusunda hukuk fakültesi öğrencileri ve mezunlarından oluşan genç hukukçu üyelerimizle birlikte çeşitli organizasyonlar gerçekleştirmekteyiz.

Biz Kimiz?
Faaliyetlerimiz
ihkd.png

Son olarak,

İsmimiz nereden mi geliyor?

Bir efsaneye göre kente dadanan ejderhayı öldüren kişiye şükran ifadesi olarak bir anıt yapılır ve üzerine de olayı anlatan bir resim çizilir. Bu anıta verilen isim “İkonion”dur. Anlatıya göre aynı zamanda Konya’nın ilk ismidir.

Hikayemizin nerede başladığını unutmadan hayallerimize ulaşabilmek ümidiyle!

İkonion Hukuk ve Kariyer Derneği