top of page

İkonion Hukuk Ve Kariyer Derneği'nin İkinci Olağan Genel Kurulu Gerçekleştirildi.



Değerli Üyelerimiz;


İkonion Hukuk ve Kariyer Derneği 2. Olağan Genel Kurul Toplantısı 20.08.2021 tarihinde saat 14:00’te İzmir’de gerçekleştirildi. Genel Kurul sonucuna ilişkin bilgilendirmeye aşağıdan ulaşabilirsiniz.


Üyelerimizin katılımıyla gerçekleşen olağan genel kurul toplantımızda;

Öncelikle Dernek Yönetim Kurulu Başkanı Av. Girayhan OCAK tarafından açılış konuşması ve geçirilen 2019-2021 dönemi hakkında konuşmalar yapıldı.

Akabinde Yönetim Kurulu üyelerinin teklifiyle Divan Heyeti Başkanlığı’na değerli üyemiz Av. Mustafa ATİK, katip üyeliklerine ise değerli üyelerimiz Av. Tuğçe Han BARAN ve Stj. Av. Şulenur ACAR oybirliği ile seçildi. Divan Heyeti Başkanı toplantının devamını yönetmek üzere görevini alarak gündem maddelerinin gerçekleşmesini sağladı.



Dernek Yönetim Kurulu Genel Sekreteri Av. Nermin Şeyda Toprak tarafından 2019-2021 yılları faaliyet raporu sunuldu.

Dernek mali tablosu ise Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Av. Fatih Sultan KAZANBAŞ tarafından sunularak 2019-2021 dönemi için görev başında olan Yönetim Kurulu’nun ibrası talep olundu ve Denetim Kurulu üyesi Kemal Kadir GÖK’ün Denetim Kurulu adına olumlu görüş bildirmesi üzerine oybirliği ile kabul edildi.





Yönetim Kurulu’nun Dernek Tüzüğü değişiklik teklifler Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Av. Sena GÜLLÜ tarafından sunuldu. Dernek faaliyetlerinin daha geniş çevrelere hitap edebilmesi, üyelerin çıkarları doğrultusunda Dernek’in üyelik standartlarının yapılandırılması ve Dernek işleyişinin sistem ve kurumsallık açısından gelişmesi amaçlarıyla teklif edilen Tüzük değişiklik tekliflerinin tümü hazirun üyeler tarafından oybirliği ile kabul edilmiştir.




Bu Tüzük değişikliklerinden başta gelen önemli noktalar şu şekildedir:

- Dernek’in ulusal bir kuruluş olduğunun kabulü ile üyelik çeşitlerinde bulunan “Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi ile iltisakı bulunan” ve “Diğer Hukuk Fakülteleri ile iltisakı bulunan” şeklindeki ayrım kaldırılarak “Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nde bulunan veya denklik şartını sağlayan hukuk fakülteleri ile iltisakı bulunan” lafzı ile değiştirilmiştir.

- Dernek’in yine ulusal kuruluş olması sebebiyle amaçlar ve yöntem başlıkları altında yer alan “Selçuk Üniversitesi Hukuk ve Kariyer Topluluğu” ibaresi “Hukukun ve hukuk eğitiminin gelişmesine katkı sağlayan tüm kuruluşlar” şeklinde genel ve ulusal bir lafızla değiştirilmiştir.

- Dernek Yönetim Kurulu yapısı iki başkan yardımcılığından tek başkan yardımcılığına düşürülmüştür.

- Dernek giriş ödentisi ve üye aidatı hem öğrenci hem diğer üyeler için 100’er TL olarak belirlenmiştir.


Diğer birtakım usulî, şeklî veya yapısal değişiklikler ile birlikte bu sayılan değişiklikler de hazirun üyelerimiz tarafından oybirliği ile kabul edilmiştir.

Talep eden üyeler Dernek faaliyetleri ve geleceği hakkında görüşlerini bildirerek olumlu his ve temennilerini bildirmiştir.


Akabinde yeni dönem kurul listeleri sunularak başkan adayları tarafından haziruna tanıtılmış ve her kurul için tek liste çıkması sebebiyle güven oyu usulü ile tüm kurullar oybirliği ile seçilmiştir. Bu seçim sonucunda Yönetim Kurulu Başkanlığına Av. Girayhan OCAK, Denetim Kurulu Başkanlığına Stj. Av. İlkim Narin TÜREMEN, Etik Kurulu Başkanlığı’na ise Av. Cevde t YILMAZ seçilmiştir. Yeni kurul başkanları yeni döneme ilişkin konuşmalarını yapmış ve Genel Kurul’dan gerekli yetkileri almıştır.


Son olarak Dernek’in 2021-2023 yılları arası tahmini bütçe raporu Dernek Yönetim Kurulu Sayman’ı Av. Fatih Sultan KAZANBAŞ tarafından sunularak oybirliği kabul edilmiş ve yeni yönetim bu bütçe ile sınırlı olarak göre vli ve yetkili kılınmıştır.

Üyeler arasında yapılan buz kırıcı aktiviteler ve kokteyl ile İkonion Hukuk ve Kariyer Derneği’nin 2. Olağan Genel Kurul Toplantısı sona ermiştir.


Genel Kurul Toplantısına katılarak bizleri onurlandıran ve katılamasa dahi gönlü bizlerle olduğunu bildiğimiz kıymetli üyelerimize, bizlerin davetini kırmayarak Genel Kurul Toplantımıza teşrif eden Karataylı Hukukçular Derneği Başkan Yardımcısı sayın Av. Şeyma BİÇER ve onun nezdinde tüm Karataylı Hukukçular Derneği üyelerine, mütevazi ev sahipliğiyle bizleri ağırlayan değerli ORIGINN ailesine teşekkür eder yeni dönemde tüm kurul üyelerine başarılar dileriz.


Yeni dönem kurul üyelerine aşağıdaki bağlantıdan erişebilirsiniz.



142 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page